Търсене в този блог

събота, 10 декември 2011 г.

Jameson



Юбилейно издание на конкурса за късометражно кино
Jameson Short Film Award

София Филм Фест и Jameson Irish Whiskey отбелязват
10 години от началото на инициативата в България



София, 9 декември 2011

Легендарният JAMESON SHORT FILM AWARD се завръща за десета поредна година в България в търсене на нови впечатляващи таланти на Седмото изкуство. Вече далечната 2003 година ще остане в историята на киното у нас със създаването на един от най-успешните конкурси за късометражни филми. В рамките на партньорството си с предстоящия 16-и Международен София Филм Фест, Jameson Irish Whiskey за пореден път ще връчи наградата от 6000 евро на победителя в надпреварата. С този чек общият награден фонд, осигурен от JAMESON през годините ще достигне внушителните 60 000 евро, отишли изцяло в подкрепа развитието на младите творци в България.

„Изградихме традиция, която успяхме да съхраним и този юбилей е най-голямата награда за нашите усилия. Партньорството ни с Международния София Филм Фест е истински модел за провеждане на подобен  род конкурси и сме сигурни, че и след още 10 години отново ще сме тук, за да подкрепяме стойностните идеи и талантливите режисьори в България“ - това споделя Елена Илиева, Маркетинг Мениджър, Jameson Irish Whiskey.

Наградата Jameson e създадена като съвместна инициатива на Jameson Irish Whiskey и Европейската Асоциация на филмовите фестивали преди 14 години. Първоначално наградата се връчва на 18 фестивала в различни точки по света, а у нас се появява за първи път през 2003 година. В последните 6 години призът Jameson се връчва само в България и Ирландия.

Няма коментари: