Търсене в този блог

петък, 24 декември 2010 г.

Walking In The Air (from: The Snowman)


"Снежният човек" е популярна детска книжка от известния английски писател Реймънд Бригз, издадена за първи път в края на 70те години. През 1982г. по книгата се прави 26 мин. филм( обичаен телевизионен формат) за прохождащия тогава Канал 4 . Филмът печели огромен успех, номиниран е за Оскар и се е превърнал в знаков за британската коледна култура.
Филмът е без думи с изключение на песента "Разходка във въздуха", която също става емблематична. Композиторът е Хауард Блейк, а солистът е едно малко момче от хора на катедралата Сейнт Пол. 
Режисьор на филма е Дайан Джаксън, която през 1991г. завършва сториборда за друг свой филм по Бригз - "Дядо Коледа", но за голямо съжаление през 1992г. Джаксън си отива от този свят твърде млада и филмът се довършва от други автори. 
Доста напреднал е и проектът на Джаксън да филмира "Зайчето Питър и неговите приятели" по английската художничка и писателка Биатрикс Потър.
Следващия път ще публикувам части от сториборда на "Снежния човек" и на един друг прекрасен филм на Дайан Джексън, "Дядо".


Няма коментари: