Търсене в този блог

събота, 28 май 2011 г.

Italy

ITTA GENERATION
Графичните изкуства и устойчивото развитие като начини за включване на млади хора
III Издание, Васто, Италия 18-ти – 27-ми Юни 2011

Център за устойчиво гражданско общество е партньор в дългосрочния европейски проект “BITTA GENERATION” , заедно с неправителствени организации от Албания, Босна и Херцеговина, България, Италия, Македония, Румъния, Сърбия, Черна Гора.
...
Основната тема на проекта “BITTA GENERATION” е използването на графичните изкуства като инструменти за популяризиране на идеите на устойчивото развитие, екологията, насърчаването на интеркултурния диалог, и активното участие на младите хора в социалния живот в Европа.

Ние вярваме във връзките между иновативните изкуства и екологията. Вярваме също, че графичните изкуства са един от най-популярните начини, чрез които младите хора могат да изразят себе си и идеите си: комиксите, видео анимациите, фанзините, стикерите и т н. са начини, чрез които младите хора взаимодействат с обществата си, средата си, връстниците си.

Проектът включва три уъркшопа с участието на млади артисти от Албания, Босна и Херцеговина, България, Италия, Македония, Румъния, Сърбия, Черна Гора (по стоп-моушън анимация, по създаване на комикси и по комуникация / илюстрация), една изложба във гр. Васто, Италия и принтирането и публикацията на фанзин (Bitta Generation), който да събере резултатите от проекта.

описание на уъркшопа по анимация, на английски език, можете да изтеглите оттук:
http://www.2shared.com/document/izXeAeEg/animation_workshop.html

описание на уъркшопа по създаване на комикси, на английски език, можете да изтеглите оттук:
http://www.2shared.com/document/JkZy2etn/comics_workshop_info.html

описание на уъркшопа по комуникация / илюстрация, на английски език, можете да изтеглите оттук:
http://www.2shared.com/document/hKaUnyid/communication_workshop.html

описание на изложбата Bitta Generation: http://www.2shared.com/document/JCzVBUOM/Bitta_Exhibition.html

За участие в проекта “BITTA GENERATION”, който ще се състои от 18-ти до 27-ми юни 2011 близо до град Васто, в областта Абруцо на адриатическото крайбрежие на Италия, Център за устойчиво гражданско общество търси:

четирима младежи или девойки на възраст между 18 и 26 години (по изключение ще бъдат допускани и кандидати до 30 год.), с (макар и малък) предишен опит в анимацията, създаването на комикси или илюстрацията, както и с интерес към използването на изкуството за популяризиране на екологичната тематика.
Публикуване

Разходите за храна и настаняване по време на престоя в Италия, както и 70 % от пътните разходи, се поемат от организаторите.

За да кандидатствате за участие в международния младежки проект “BITTA GENERATION” - 18-27-ми юни 2011 във Васто, Италия,
свалете регистрационния формуляр от
http://www.2shared.com/document/eyaSj4hc/Participants_Registration_form.html
и го изпратете попълнен на английски език на petyapetkova@gmail.com.

Краен срок за изпращане на регистрационните формуляри:
03-ти юни 2011.
Избраните участници ще получат уведомителен имейл до 06-ти юни 2011.

за всякакви въпроси и колебания, пишете на Петя Петкова petyapetkova@gmail.com

Cartoon Forum in Poland

Registration is open for Cartoon Forum in Poland

Picture The 22nd Cartoon Forum will showcase 66 TV series in development from 20 European countries.
More than 700 producers, broadcasters and investors attend each year this co-production and financing forum for animated shows.
The host town, Sopot, is a charming city by the Baltic sea, near Gdansk, with the longest wooden pier in Europe, a beautiful sandy beach and numerous bars and restaurants.

Registration (deadline: 30 June) – Selected projectsHotels

понеделник, 23 май 2011 г.

Ефекти


 Дисни  е възнамерявал "Фантазия" да бъде поредица и всяка година да има ново издание. Планът му бил да заменя някои от частите с нова,  така че за зрителите винаги да има нещо ново. От януари до август 1941 г., били направен груб сториборд за "Валкириите" от Рихард Вагнер, "Лебедеът от Туонела" от Ян Сибелиус, "Покана за танц" от Карл Мария фон Вебер, и "Полетът на бръмбара" от Николай Римски-Корсаков,  по-късно влиза в  "Време за мелодии" (1948 г.). Първоначалният финансов провал на "Фантазия" и   Втората световна война слагат край на тези планове.

Анимацията за една от тези части била напълно готова -  тази по "Лунна светлина" от Бергамска сюита на Клод Дебюси. Твърди се, че е изрязана от първоначалната версия на "Фантазия" и оставена за по.нататък заради дължината си. Някои от кадрите са включени в "Музикалната кутийка"  (1946). Оригиналната лента еоткрита и възстановена през 1992 г., заедно с оригиналния саундтрак на Филаделфийската филхармония. можете да я видите във "Фантазия" от 2000 г.


Ако става дума за жерави, аз много повече харесвам този на Юрий Норштейн от "Жерав и чапла". Но не мога да отрека, че всеки аниматор има какво да научи и от дисниевите жерави. Дори на моменти сладникави, с прекалено реалистичен декор, аз лично се възхищавам на ръчно направените атмосферни ефекти - въздействат ми повече, отколкото в много "компютърно генерирани симулации". Защо?

Clair De Lune